Färgexplosion av lapptäcke

Jag gick länge och funderade på de två inlämnade lapptäckena som låg i en korg i vår redesignkällare. Alla små sexkanter vackert handsydda intill varandra av massor av tygbitar. Vad kan man göra av dem? Ska man ens klippa i dem och göra något? Och hur ska man i så fall göra med ett tjockt fodrat täcke? Vi pratade om det i gruppen och jag får råd om hur jag kan sy snedremsor för att dölja tjocka fula sömsmåner och hur jag kan göra med fodret som redan finns på täckena. Till slut tog jag hem dem och började som alltid med det enkla, att stryka dem för att få lite överblick. Och se, efterhand så växte det fram en fodrad jacka, en ryggsäck samt två små börser. Knappt en decimeter blev kvar av täcket och jag lärde mig massor om tjocka sjok, tjocka sömsmåner, hur jag kan göra med knappar, foder, samt öva på att byta nål minst tre gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *